sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Tatal nostru

Asa cum a fost data de Isus apostolilor (forma originala)
(Din Evanghelia revelata Mariei Valtorta volumul VI)
Tatal nostru,
Sfinteasca-se Numele tau,
Vie Imparatia ta pe Pamant precum este in Cer,
Faca-se Voia ta pe Pamant ca si in Cer.
Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua,
Ne iarta cele ce-ti datoram, precum si noi iertam celor ce ne sunt datori.
Nu ne duce in ispita, ci ne izbaveste de Cel rau.
RUGACIUNEA TATAL NOSTRU
In forma dezvoltata in vol VI pag 15
Tatal nostru care esti in Ceruri, sfintit fie Numele tau de intreaga omenire! Faptul de a-l cunoaste inseamna a o lua pe calea sfinteniei. Fa ca neamurile si paganii sa afle ca Tu existi, o Parinte sfant, si precum inteleptii dintr-o vreme indepartata, dar nu lipsita de viata, deoarece nimic din ceea ce este legat de venirea Mantuirii in lume nu este far’ de viata – sa vie la Dumnezeu, la Tine Parinte, calauziti de steaua lui Iacob, de Steaua diminetii, de Regele si Mantuitorul din semintia lui David, de Unsul tau, de acum oferit si consacrat spre a fi Jertfa pentru pacatele lumii.
Vie Imparatia ta in fiece loc de pe Pamant in care esti cunoscut si iubit si unde inca nu esti cunoscut. Si vie mai cu seama la aceia, de trei ori pacatosi, care – desi te cunosc – nu te iubesc in lucrarile-ti si arataturile-ti luminoase, cautand sa respinga si sa inabuse lumina venita in lume, pentru ca sunt suflete intunecate carora mai mult le plac lucrarile intunericului si nu stiu ca faptul de a voi sa sufoce Lumina lumii inseamna a-ti aduce ofensa chiar Tie, deoarece Tu esti Lumina Preasfanta si Parintele tuturor luminilor, incepand de la aceea care s-a facut Trup si Cuvant pentru a aduce lumina tuturor sufletelor cu vointa buna.
Faca-se, Parinte Preasfant, voia ta de catre fiecare inima ce se afla-n lume, fie adica sa se mantuiasca orice inima si sa nu ramaie pentru nimeni far’ de rod sacrificiul Marii Jertfe, caci aceasta este voia ta: ca omul sa se mantuiasca si sa se bucure de Tine, Parinte sfant, dupa iertarea ce sta sa fie daruita.
Da-ne sprijinul tau, o Doamne, tot sprijinul tau si da-l tuturor celor care asteapta, celor care nu stiu ca asteapta, da-l pacatosilor laolalta cu cainta ce izbaveste, da-l paganilor odata cu durerea chemarii tale zguduitoare, da-l celor nefericiti, da-l celor intemnitati, celor surghiuniti, celor bolnavi la trup si suflet, da-l tuturor, Tu care esti Totul, pentru ca a sosit timpul Indurarii.
Iarta, o, Parinte bun, pacatele fiilor tai, ale celor din poporul tau, care sunt cele mai grave, ale celor care se fac vinovati de a voi sa staruie in greseala, cata vreme iubirea-ti aleasa tocmai acestui neam i-a dat Lumina. Daruieste iertarea celor pe care-i abrutizeaza un paganism stricat care-i invata viciul si care se ineaca in idolatria acestui paganism greu si urat mirositor, cata vreme si printre ei se numara suflete de pret pe care Tu le iubesti, caci Tu le-ai creat. Noi sa iertam – iert Eu cel dintai pentru ca Tu sa porti ierta – si sa invocam ocrotirea-ti asupra slabiciunii creaturilor ca aceasta sa-ti dezrobeasca fapturile de Cel ce este pricina raului, de cel de la care vin toate faradelegile, toate idolatriile, toate ispitele si greselile. Elibereaza-le, o, Doamne, de infricosatorul Print pentru ca ele sa poata veni la Lumina cea vesnica. Amin.”
Image may contain: 4 people

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu