miercuri, 1 noiembrie 2017

Rugaciuni pentru sufletele din Purgator

Luna noiembrie este dedicată în mod special sufletelor răposaților noștri, iar Biserica oferă multe indulgențe pentru aceștia în această lună.Deci să nu uităm de cei care au trăit la un moment dat împreună cu noi, pentru a nu fi la rândul nostru uitați.

Sfanta Gertruda si-a petrecut viata in aceasta devotiune catre sufletele din purgator si,  plina de incredere,  vedea cu calm cum se apropie moartea cand, dusmanul infernal a venit sa-i arate ca ea, renuntand de bunavoie la orice merit, va merge in Purgatoriu pentru a-si ispasi greselile prin ani intregi de suferinte. Aceasta tulburare a azvarlit-o intr-o dezolare atat de mare incat Cerescul sau Mire, Domnul nostru Isus Cristos, a binevoit sa vina s-o consoleze. Mantuitorul i-a spus atunci cu tandrete:

   " Nu te teme preaiubita mea, pentru ca, dimpotriva, prin caritatea pe care ai manifestat-o fata de morti, ai marit suma meritelor tale si nu numai ca ai destule pentru a expia micile tale greseli, ci ai castigat un grad inalt de glorie in fericirea vesnica.
   In acest mod Bunatatea Mea va recunoaste, printr-o generoasa recompensa, devotamentul tau pentru morti; iar tu vei veni in curand in Paradis ca sa primesti de o suta de ori mai mult decat faci pentru ei".
   


Isus i-a destainuit Sfintei Gertruda, cat de mult doreste ca noi sa ne rugam pentru usurarea suferintelor sufletelor din Purgatoriu si pentru eliberarea lor: 

   " Ori de cate ori eliberati unul din aceste suflete prizoniere, acest lucru imi este la fel de placut ca si cum M-ati rascumpara pe Mine din captivitate si voi sti sa va rasplatesc cum se cuvine."


   Sfanta Gertruda ne-a lasat o minunata rugaciune care, spusa  din inima si cu iubire, poate obtine eliberarea unui mare numar de suflete din Purgatoriu.


   " Parinte Vesnic, Iti ofer Preapretiosul Sange al Divinului Tau Fiu Isus, in unire cu toate Liturghiile celebrate astazi in lume, pentru toate sfintele suflete din Purgatoriu, pentru pacatosii din intreaga lume, pentru pacatosii din Biserica Universala, pentru cei din anturajul meu si pentru cei din familia mea." AMIN.

Coronita pentru sufletele preotilor care sufera in Purgator:


In numele Tatălui și al Fiului si al Duhului Sfânt.
Dumnezeule vino în ajutorul meu.Doamne grăbește-te să mă ajuți.

Toată slava Tatălui și Fiului și Duhului Sfânt, precum era la început acum și pururea și în vecii vecilor.Amin




Rugăciuni introductive:

Vino, Duhule Preasfânt, Şi trimite pe pământ, A ta luminoasă rază.
Al săracilor Părinte, Dătător de cele sfinte, Vino, şi ne luminează.
Bunule Mângâietor, Oaspete prea iubitor, Dulcea noastră răcorire.
Tu în trudă alinare, În căldură eşti răcoare, Mângâiere în mâhnire.
Peste cei ce ţi se-nchină Tu revars-a ta lumină,Harul tău îmbelşugat.
Pentru-a omenirii vină, Firea-ntreagă acum suspină, Grav rănită de păcat. Spală ce e întinat, Udă tot ce e uscat, Vindecă ce e rănit.
Moaie tot ce-i împietrit, Încălzeşte ce-i răcit, Şi îndreaptă ce-i greşit.


Celor care te cinstesc, Şi pe tine te slujesc, Dă-le harul înşeptit.
Răsplăteşte a lor iubire, Cu suprema fericire, Sus în raiul
nesfârşit.

Psalmul 129-130: Indulgenta partiala
Dintru adâncuri strig către tine, Doamne.Doamne, ascultă glasul meu!Pleacă-ţi urechea ta la glasul rugăciunii mele. Dacă te ai uita la fărădelegi, Doamne, Doamne, cine ar mai putea să stea în faţa ta? La tine însă este iertare, şi ne temem de tine. Eu nădăjduiesc în Domnul; sufletul meu se încrede în cuvântul său. Sufletul meu îl aşteaptă pe Domnul mai mult decât aşteaptă străjerii ivirea zorilor. Mai mult decât aşteaptă străjerii ivirea zorilor, să nădăjduiască Israel în Domnul, căci la Domnul este îndurare şi belşug de mântuire. El va mântui pe Israel de toate fărădelegile lui.
Sfinte Arhanghele Mihail, apără-ne în luptă pentru a fi salvați la judecata finală.

 Inceputul Coronitei:

Crezul Apostolic.

Pe primele 4 bobite ne rugam: Doamna noastră a Inimii Preasfinte, roagă-te pentru sufletele preoților si religioșilor.

Pe urmatoarele 11 bobite ne rugam: Veșnice Părinte, îți ofer Sângele Preascump al lui Isus, pentru sufletul preotului care suferă cel mai mult in Purgator si este cel mai abandonat

Pe urmatoarele 4 bobite ne rugam: Doamna noastră a Inimii Preasfinte, roagă-te pentru sufletele preoților si religioșilor.

Pe urmatoarele 11 bobite ne rugam:Veșnice Părinte, îți ofer Sângele Preascump al lui Isus, pentru sufletul preotului care suferă cel mai mult in Purgator si este cel mai abandonat

Pe urmatoarele 4 bobite ne rugamDoamna noastră a Inimii Preasfinte, roagă-te pentru sufletele preoților si religioșilor.

Pe urmatoarele 11 bobite ne rugamVeșnice Părinte, îți ofer Sângele Preascump al lui Isus, pentru sufletul preotului care suferă cel mai mult in Purgator si este cel mai abandonat

La sfârșitul Coroniței ne rugăm:

I.O Doamne Isuse Cristoase, preot veșnic, care în viața ta pământească cu generoasă solicitudine te-ai ingrijit de orice sărac rănit si abandonat, te implor sa îndrepți privirea ta plină de compasiune spre sufletul preotului care în Purgator suferă cel mai rău, și este uitat de toți si abandonat.Privește cum acest suflet sfânt, chinuit în flăcări cu voce sfâșiată îți cere iertare si ajutor.


II.  O Inimă milostivă a lui Isus, care în Grădina Măslinilor în amara singurătate, cuprinsă de chinurile spirituale cele mai groaznice, și a spasmelor însângerate, te-ai rugat: „Tată, dacă este posibil, îndepărtează de la mine acest potir!Cu toate acestea, nu voința mea să se facă, dar voința ta”, pentru această resemnare a ta și dureroasă patimă și agonie, te rog să ai milă de sufletul sfânt pentru care te implor să îl eliberezi de suferințe și să-l mângâi în abandonul său, așa cum te-a consolat Tatăl tău ceresc, prin intermediul Îngerului.Amin 

III. Doamna și mijlocitoarea noastră, Maica milostivirii, noi te invocăm să mijlocesti pentru noi și pentru sufletele din Purgator.Aș vrea să scap din această închisoare că să trăiesc precum cei drepți, evitând păcatul și împlinind orice lucru și fervoarea unui suflet sfânt: dar ce pot face singur, fără ajutorul cerului? 
 Dragă Mamă, îndreaptă-ți privirea binevoitoare spre mine, și obține-mi harul ca ultima mea zi din această viață muritoare, să fie pentru mine prima a bucuriilor cerești. 
 Speranța și Maica celor îndurerați, alină-i pe cei care suferă în Purgator.Ai milă de apropiații mei, de prietenii mei, de binefăcătorii mei, de sufletele care l-au iubit pe Isus și pe tine și de sufletele celor abandonați. 
 O Maria, pentru crucea pe care Isus a murit, pentru Sângele Preascump cu care ne-a mântuit, pentru potirul care în fiecare zi se oferă Tatălui veșnic la Sfânta Liturghie, obține har și eliberare pentru toate sufletele sfinte din Purgator. 
 Ascultă suspinele fiilor tăi din Purgator și deschide-le lor porțile închisorilor și fă că toți să urce cu tine la cer.Amin 
   
 3 Bucură-te Marie... 
   
 Doamna noastră a Inimii Preasfinte.Roagă-te pentru noi și pentru sufletele din Purgator. 
 Odihna cea veșnică dă-le-o lor Doamne, și lumina cea fără de sfârșit să le strălucească, să se odihnească în pace.Amin 

RUGACIUNE LA INIMA DUMNEZEIASCA A LUI ISUS:


 O, Inima Dumnezeiasca a Lui Isus, da-mi harul sa traiesc intotdeauna conform vointei Tale, atat in clipele cele mai frumoase, cele mai vesele si cele mai importante din viata mea, cat si in momentele dificile. Fa sa fiu intotdeauna pregatit pentru ceasul cel din urma. Da-mi curajul de a da totul pentru iubirea Ta, chiar si viata mea, daca este nevoie. O, Isuse, prin sfanta si dureroasa Ta Patima, fa ca venirea Ta in ora mortii mele sa ma gaseasca ca un servitor credincios, ca un adevarat penitent dupa o buna marturisire si intarit cu ultimele sacramente.
   O, Doamne, nu ma parasi in ultima mea lupta de pe pamant, cand va trebui sa lupt impotriva satanei. Fie ca Sfanta Ta Mama - Mama Indurarii, Sfantul Arhanghel Mihail si toti Ingerii sa ma ajute si sa ma protejeze impotriva oricarei ispite in momentul cand va trebui sa parasesc aceasta lume. Ei sa ma mangaie si sa ma intareasca in chinurile mele.
   Daruieste-mi, Doamne, in acea ora, o credinta vie, o incredere neclintita, o iubire inflacarata si o mare rabdare. Fa ca, in deplina constiinta, sa ma pun in intregime in mainile Tale si sa ma abandonez in sfanta Ta pace, ca un copilas.
   In infinita Ta Bunatate si in marea Ta Indurare, o, Isuse, adu-Ti aminte de mine.

RUGĂCIUNEA PENTRU SUFLETELE DIN PURGATOR, A SFINTEI MECHTILDE

  Tatăl nostru care ești în Ceruri, cu umilință Te rugăm: Părinte Veșnic, Bun și Îndurător, iartă sufletelor, pe care le-ai primit ca și creraturi ale Tale, dacă nu Te-au iubit ci Te-au alungat și nu Te-au respectat. În semn de ispășire și de penitență, îți oferim ca jertfă întreaga iubire și bunătate a Fiului Tău Preaiubit, Domnul nostru Isus Cristos. Sfințească-se Numele Tău. Părinte Veșnic, Bun și Îndurător, cu umilință Te rugăm: iartă sufletele care nu au preamărit Sfântul Tău Nume și care adeseori l-au pronunțat nedemn și cu prea mare ușurință. 
 În semn de ispășire și de penitență, îți oferim ca jertfă toate cuvântările prin care Fiul Tău Preaiubit, Domnul nostru Isus Cristos, a preamărit Sfântul Tău Nume pe acest pământ. Vie Împărăția Ta. Părinte Veșnic, Bun și Îndurător, cu umilință Te rugăm: iartă sufletele care nu au dorit în mod profund și cu iubire înflăcărată Împărăția Ta Sfântă.Pentru aceste păcate îți oferim ca jertfă sfâșietoarea dorință a Fiului Tău Preaiubit, Domnul nostru Isus Cristos, care vrea ca lumea întreagă să fie primită în Sfânta Ta Împărăție.Fie Voia Ta, precum în Cer așa și pe pământ. Părinte Veșnic, Bun și Îndurător, cu umilință Te rugăm: iartă sufletele care nu s-au supus cu devotament Voinței Tale Sfinte, ci adeseori au urmat propria lor voință. În semn de ispășire și de penitență, îți oferin Inima Dumnezeiască a Lui Isus și desăvârșita Sa ascultare. 
 Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi și ne iartă păcatele noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. Parinte Veșnic, Bun și Îndurător, cu umilință Te rugăm: iartă sufletelor greșeala de a nu-și fi iubit dușmanii și de a nu fi vrut să ierte. În semn de ispășire și de penitență pentru aceste păcate, îți oferim ca jertfă toate cuvintele sfinte ale Fiului Tău Preaiubit, Domnul nostru Isus Cristos, care atunci când era pe cruce a spus: "Tata, iartă-i, că nu știu ce fac." 
 Și nu ne lăsa în ispită. Părinte Veșnic, Bun și Îndurător, cu umilință Te rugăm: iartă sufletele care nu s-au împotrivit tentațiilor mari, ci au cedat ispitelor din partea celui Rău și în acest fel s-au prăbușit.În semn de ispășire și de penitență, îți oferim ascultarea, misiunile grele, toată amara suferință și moartea Fiului Tău Preaiubit, Domnul nostru Isus Cristos. 
 Ci ne mântuiește de cel Rău. Părinte Veșnic, Bun și Îndurător, cu umilință Te rugăm: iartă toate sufletele și condu-le, împreună cu Isus Cristos, în Împărăția Ta de glorie, care ești Tu Însuți. Amin. 


ROZARIUL PENTRU SUFLETELE DIN PURGATOR
  
   
 În Numele Tatălui, al Fiului și al Spiritului Sfânt. Amin 

 1. Isuse al meu, pentru abundenta sudoare de sânge pe care ai vărsat-o în Grădina Ghetsimani, îndură-Te de sufletele celor mai dragi rude ale mele care suferă în Purgator. 
 Tatăl nostru...Bucură-te Marie... Rugăciune pentru odihna veșnică: 

 (Odihnă cea veșnică da-le-o lor, Doamne, și lumina cea fără de sfârșit să le strălucească. Prin Îndurarea Divină să se odihnească în pace ) 

 2. Isuse al meu, pentru umilirile și batjocurile pe care le-ai suferit în fața judecătorilor, până la a fi pălmuit, maltratat de popor și alungat ca pe un răufăcător, îndură-Te de sufletele defuncților noștri care așteaptă în Purgator să fie preamăriți în Împărăția Ta. 

 Tatăl nostru...Bucură-te Marie..Rugăciune pentru odihna veșnică (↑) 

 3. Isuse al meu, pentru coroana de spini ascuțiți care au străpuns sfânta Ta frunte, îndură-Te de sufletul cel mai părăsit și lipsit de ajutor și de cel care este cel mai îndepărtat de eliberarea din Purgator. 

 Tatăl nostru..Bucură-te Marie...Rugăciune pentru odihna veșnică 

 4. Isuse al meu, pentru pașii plini de durere pe care i-ai făcut cu crucea pe umeri, îndură-Te de sufletul care este cel mai aproape de eliberarea din Purgator; iar pentru durerile pe care le-ați simțit, Tu și Preasfânta Ta Mamă, când v-ați întâlnit pe drumul Calvarului, eliberează din chinurile Purgatorului sufletele care au fost devotate acestei Mame preaiubite. 

 Tatăl nostru, Bucură-te Marie, Rugăciune pentru odihna veșnică: 
   
  5. Isuse al meu, pentru Preasfântul Tău Trup întins pe cruce, pentru Picioarele și Mâinile Tale străpunse de cuie, pentru moartea Ta crudă și pentru preasfânta Ta   de ,-de aceste suflete care ,  -le  preadulcea   din Paradis. 

 Tatăl nostru...-Bucură-te Marie... Rugăciune pentru Odihna veșnică  

Rugăciuni cu indulgență pentru Sufletele din Purgator


RUGĂCIUNE CĂTRE FECIOARA MARIA, REGINA PURGATORULUI:

O, Preasfanta Fecioara Maria, Regina Purgatoriului, care in dragostea Ta de Mama, cuprinzi intr-o singura imbratisare toate Sufletele rascumparate cu Sangele Fiului Tau Isus, cu inima indurerata din pricina aducerii aminte a acelor ce ne-au parasit, dar si cu netarmurita incredere in mijlocirea Ta, ne prezentam inaintea tronului Tau regesc.
Moartea, care a rupt lanturile pamantesti, nu a putut distruge dragostea ce ne leaga  de cei ce au trait si ei, in aceeasi credinta ca si noi. O, Marie, nenumarate sunt sufletele in locul de ispasire, ce asteapta cu nespusa nerabdare, ajutorul rugaciunilor noastre si meritul faptelor noastre. Indemnati de dragoste catre Isus Cristos, rugatori indreptam privirea si inima catre Tine, Maica induratoare a tuturor credinciosilor, ca sa vii in ajutorul acestor suflete.
Fa, o Marie,  ca rugaciunile noastre, prin mijlocirea Ta de Mama, sa aiba puterea de a misca Inima Preaiubitului Tau Fiu, spre ajutorarea acestor suflete. Sfintenia Ta cea neasemanata, sa inlocuiasca mizeria noastra. Dragostea Ta sa inlocuiasca afectul cel rece al nostru. Puterea Ta sa inlocuiasca slabiciunea noastra. Indeplineste, o, Regina Cerului, dorinta cea arzatoare a Sufletelor celor raposati, de a fi primite in fericirea cea vesnica.

Te rugam o, Maria, in chip deosebit pentru sufletele rudelor noastre, ale Preotilor, ale acelora care au ravnit cinstirea Ta, ale acelora care au facut bine altor Suflete, ale acelora care au plans cu ele si pentru ele si, in sfarsit, ale acelor ce sunt uitate.
Fa, o, Marie, ca intr-o zi, uniti cu totii in Cer, patrunsi de bucuria placutei Tale prezente si in tovarasia Sfintilor, sa-Ti multumim in toata vesnicia, pentru multele binefaceri ce ni le-ai dobandit, spre nepieritoarea noastra multumire si sa ne putem bucura de vederea Lui Dumnezeu.  Amin

    3 Bucura-Te Marie... 1x Odihna cea vesnica..

                               ( Indulgenta de 500 de zile)


RUGACIUINI  PENTRU FIECARE ZI A SAPTAMANII  (pentru raposati)

Duminica: Doamne Dumnezeule, Atotputernice, pentru Sangele cel scump pe care Dumnezeiescul Tau Fiu Isus, l-a varsat in Gradina Maslinilor, Te rog elibereaza Sufletele din Purgatoriu si mai ales pe acela mai uitat dintre toate si du-l in Slava Ta, unde el sa Te laude si sa te binecuvinteze in veci.  Amin.
Tatal nostru..., Bucura-Te Marie..., Odihna cea vesnica...

Luni: Doamne Dumnezeule, Atotputernice, pentru Sangele cel scump pe care Dumnezeiescul Tau Fiu Isus, l-a varsat in timpul crudei biciuiri, Te rog elibereaza Sufletele din Purgatoriu, si dintre toate mai cu seama pe acela, care ar trebui sa intre mai curand in slava Ta, pentru ca indata sa inceapa a Te lauda si binecuvanta in veci.  Amin
Tatal nostru..., Bucura-Te Marie..., Odihna cea vesnica...

Marti: Doamne Dumnezeule, Atotputernice, pentru Sangele cel scump pe care Dumnezeiescul Tau Fiu Isus, l-a varsat in timpul dureroasei incununari cu spini, Te rog elibereaza Sufletele din Purgatoriu si intre toate mai cu seama pe acela care ar avea mai mare nevoie de ajutor pentru ca sa nu mai intarzie a Te lauda in  slava Ta si sa Te binecuvinteze in veci.  Amin.
Tatal nostru..., Bucura-Te Marie..., Odihna cea vesnica...

Miercuri:
       Doamne Dumnezeule, Atotputernice, pentru sangele cel scump pe care Dumnezeiescul Tau Fiu Isus, l-a varsat pe strazile Ierusalimului pe cand purta Crucea pe Sfintii Sai Umeri, Te rog elibereaza Sufletele din Purgatoriu si mai cu seama pe acela care este mai bogat in vrednicii inaintea Ta, pentru ca in maretul loc de slava ce-l asteapta, sa Te poata lauda cat mai mult si sa Te binecuvinteze in toata vesnicia.  Amin.
       Tatal nostru..., Bucura-Te Marie..., Odihna cea vesnica...

Joi:
       Doamne Dumnezeule, Atotputernice, pentru pretiosul Trup si Singe al Dumnezeiescului Tau Fiu Isus, pe care El Insusi L-a dat in ajunul Patimirii Sale, drept hrana si bautura scumpilor Sai Apostoli, si L-a lasat intregii Sale Biserici ca jertfa neintrerupta, iar credinciosilor Sai, drept hrana,  Te rog elibereaza Sufletele din Purgatoriu si mai cu seama pe cel mai evlavios fata de acest mister de dragoste nemarginita, pentru ca impreuna cu Dumnezeiescul Tau Fiu si cu Spiritul Sfant, sa Te laude in veci, in slava Ta.  Amin.
       Tatal nostru..., Bucura-Te Marie..., Odihna cea vesnica...

Vineri
       Doamne Dumnezeule, Atotputernice, pentru Sangele cel scump, pe care Dumnezeiescul Tau Fiu Isus, l-a varsat in aceasta zi pe lemnul Crucii, mai cu seama din miinile si picioarele Sale preasfinte, Te rog elibereaza Sufletele din Purgatoriu  si mai cu seama pe acela pentru care eu am o deosebita datorie de a ma ruga, pentru ca nu din vina mea sa nu-l lasi sa intre cat mai curand in stralucirea cereasca, spre a Te lauda si binecuvanta in veci.  Amin.
       Tatal nostru..., Bucura-Te Marie..., Odihna cea vesnica...

Sambata

       Doamne Dumnezeule, Atotputernice,  pentru Sangele scump ce a curs din coasta Dumnezeiescului Tau Fiu Isus, fiind de fata  prea indurerata Sa Maica,  Te rog elibereaza Sufletele din Purgatoriu, dintre toate mai cu seama pe acela ce a fost cel mai evlavios catrea aceasta mare Stapana, pentru ca sa intre de graba in slava ta, ca printr-Insa sa Te laude pe Tine si prin Tine pe Dansa, in vecii vecilor.  Amin.
       Tatal nostru..., Bucura-te Marie..., Odihna cea vesnica...

                       (Se acorda indulgență de 500 de zile, pentru fiecare din aceste rugăciuni)



Rozariul Sfintelor Rani ale lui Isus:

Rugaciunea de incepere:
   O, Isuse, Divin Mantuitor, fii milostiv cu noi si cu intreaga lume. Amin.
   Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, ai mila de noi si de intreaga lume. Amin.
   Har, milostivire, o, Isuse al meu; in timpul pericolelor prezente, acopera-ne cu Sangele Tau pretios. Amin.
   Vesnice Parinte, fii milostiv cu noi, pentru Sangele Lui Isus Cristos, Fiul Tau unic, fii milostiv cu noi, Te imploram. Amin. Amin. Amin.
  Pe boabele mari (1x in loc de tatal nostru):
   Vesnice Parinte, Iti ofer ranile Domnului nostru Isus Cristos, pentru a vindeca ranile sufletelor noastre!
  Pe boabele mici (10x in loc de Bucura-te Maria):
   Isuse al meu, iertare si indurare, pentru meritele Sfintelor Tale Rani.
Se fac astfel 5 decade.
Incheiati cu:   Vesnice Parinte, Iti ofer ranile Domnului nostru Isus Cristos, pentru a vindeca ranile sufletelor noastre! (x3)


Promisiunile Domnului Isus pentru cei care cinstesc Preasfintele sale rani:

1.„Voi acorda tot ce mi se va cere prin invocarea sfintelor mele Rani.Vreau ca devotiunea catre ele sa se raspandeaca cat mai mult.”
2.”Ranile mele sunt izvoare de multe haruri.De aceea, trebuie sa te rogi mult pentru sporirea dragostei catre ele.Sa le invoci cat mai des; sa atragi asupra lor atentia tuturor, sa vorbesti despre ele, revenind mereu asupra lor, spre a cuceri astfel inimile oamenilor ca sa le cinsteasca.”
3.”Ranile mele vor acoperi toate greselile voastre.Ele va vor tamadui toate ranile.Oricand veti putea fi curati, spalandu-va in ele”
4.Aceia care cinstesc Ranile mele vor ajunge la adevarata cunoastere a mea.Contemplarea Ranilor mele va reaprinde mereu iubirea voastra.
5.Fiica mea, cufunda toate faptele tale in Ranile mele si vor capata valoare, fie ele cat de neinsemnate.Ele dobandesc un pret nemasurat si umplu de bucurie Inima mea, cand sunt udate cu Sangele meu.Si, de le veti jertfi pentru intoarcerea pacatosilor, chiar daca nu se vor indrepta, in fata mea veti avea acelasi merit, ca si cum s-ar fi convertit.
6.Fiica mea, spune urmatoarea rugaciune „Isuse iertare si indurare pentru meritele Sfintelor Tale Rani”
 7.Prin tine singura, nu esti decat nimic.Daca insa sufletul tau se va uni cu Ranile mele, el va fi puternic.Vei dobandi chiar mai multe bunuri dintr-o data.Astfel, vei putea dobandi merite si totodata si ajutoare in nevoile tale.Acelora care, asemenea tie, nu au nimic, le daruiesc cele mai multe haruri.
8.Invocarea Sfintelor Rani va aduce Bisericii o izbanda statornica.Tu trebuie sa scoti mereu haruri din aceste izvoare spre a grabi Triumful final al Bisericii Mele.
9.Cand oferiti sfintele mele Rani pentru pacatosi, nu uitati sa faceti asta si pentru sarmanele suflete din Purgator, caci putin sunt aceia care se gandesc la ele spre a le usura suferintele.Ranile sfinte sunt pentru aceste sarmane suflete comoara cea mai de pret.
10.Sufletele care se roaga cu umilinta si mediteaza la suferintele mele vor avea parte de stralucirea Ranilor mele.O lumina de nesfarsita frumusete si glorie se va revarsa asupra lor.Marirea din ceruri va fi pe masura veneratiei ranilor mele pe pamant.
11.Sufletul care va cinsti Sfintele mele Rani si le va oferi Tatalui  ceresc pentru Sufletele din Purgator, va fi insotit la moarte de Maica 
mea Preasfanta si de ingeri, iar Eu, stralucind de slava, il voi primi pentru a-l incorona.
12.Devotiunea catre Ranile mele este leacul de tamaduire pentru timpul acesta de necredinta.Aceasta este vointa mea.Rostiti invocatiile cu mare zel.



Devotiunea celor 5 Rani ale lui Isus:


In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.Amin
Toata slava Tatalui si Fiului si Sfantului Spirit precum era la inceput acum si pururea si in vecii vecilor.Amin
Doamne Isuse Cristoase, rastignit pe Cruce, cu adanca evlavie, recunostinta si iubire ma gandesc la trupul sfasiat de biciul calailor, la fruntea ta dumnezeiasca ranita de coroana de spini, la mainile si picioarele tale strapunse de cuie si la inima ta preaiubitoare deschisa larg de sulita ostasului roman.Ranile acestea sunt pretul scump al mantuirii noastre si tot atatea izvoare nesecate de binecuvantari si haruri.
Plini de incredere strigam catre tine zicand: „Isuse iertare si indurare, pentru meritele sfintelor tale rani”.

Catre rana de la mana dreapta:
Doamne Isuse Cristoase, eu ador rana de la mana ta dreapta si-ti multumesc ca ai indurat-o pentru mine cu atata suferinta si cu atata dragoste.Imi pare nespus de rau pentru chinurile suferite de Tine si de mahnita ta Mama.Pentru meritele acestei sfinte rani, te rog da-mi slava Raiului, unde te voi iubi in chip desavarsit si din toate puterile mele.

O Marie indurerata, roaga-te lui Isus pentru mine.

Tatal nostru..Bucura-te Marie...Slava Tatalui...
Isuse iertare si indurare pentru meritele Sfintelor Tale Rani.


Catre rana de la mana stanga:
Doamne Isuse Cristoase, eu ador rana de la mana ta stanga si-ti multumesc ca ai indurat-o, pentru mine cu atata suferinta si cu atata dragoste.Imi pare nespus de rau pentru chinurile suferite de tine si de mahnita ta Mama.Pentru meritele acestei sfinte rani, te rog scapa-ma de iad, pe care l-am meritat de atatea ori si de unde nu te-as mai putea iubi.

O Marie indurerata, roaga-te lui Isus pentru mine.

Tatal nostru...Bucura-te...Slava Tatalui...
Isuse iertare si indurare, pentru meritele Sfintelor tale Rani.

Catre rana de la piciorul drept:
Doamne Isuse Cristoase, eu ador rana de la piciorul tau drept si-ti multumesc ca ai indurat-o pentru mine cu atata suferinta si cu atata dragoste.Imi pare nespus de rau pentru chinurile suferite de Tine si de mahnita ta Mama.Pentru meritele acestei sfinte rani, te rog, da-mi tari ca pe viitor sa nu mai cad in pacatul de moarte, ci sa fiu statornic in harul tau pana la sfarsit.

O Marie indurerata, roaga-te lui Isus pentru mine.

Tatal nostru...Bucura-te Maria...Slava Tatalui...
Isuse iertare si indurare, pentru meritele Sfintelor Tale Rani

Catre rana de la piciorul stang:
Doamne Isuse Cristoase, eu ador rana de la piciorul tau stang si iti multumesc ca ai indurat-o pentru mine cu atata suferinta si cu atata dragoste.Imi pare nespus de rau pentru chinurile suferite de Tine si de mahnita ta Mama.Pentru meritele acestei sfinte rani, te rog iarta-mi pacatele mele de care ma caiesc mai mult decat orice alt rau, pentru ca prin ele am vatamat bunatatea ta nesfarsita.

O Marie indurerata, roaga-te lui Isus pentru mine.

Tatal nostru...Bucura-te Maria...Slava tatalui
Isuse iertare si indurare, pentru meritele Sfintelor Tale rani.

Catre rana Preasfintei Inimi:

Doamne Isuse Cristoase, eu ador rana de la Inima ta preasfanta.Iti multumesc ca si dupa moarte ai voit sa suferi aceasta noua batjocora- ce-i drept fara durere- dar cu nespusa mare dragoste.Imi pare nespus de rau pentru chinurile suferite de Tine si de mahnita ta Mama.Pentru meritele acestei sfinte rani, te rog da-mi harul sfintei tale iubiri, ca sa te iubesc aici si in cer pentru vecie.
O Marie indurerata, roaga-te lui Isus pentru mine

Tatal nostru...Bucura-te Maria...Slava Tatalui...

Isuse, iertare si indurare pentru meritele Sfintelor Tale Rani.

Sa ne rugam: O Isuse, care pentru mine nu te-ai crutat pe tine insuti, intipareste in mine Patimirea ta, pentru ca oriunde m-as indrepta, neincetat sa privesc ranile tale si sa nu aflu alta odihna decat in tine si in meditarea patimirilor tale.Amin

RUGĂCIUNE CARE SE ROSTEȘTE ÎN FIECARE ZI : 
  
 Prea bunule Isuse, cu adâncă umilință te rog să jertfești Tu Însuți, Veșnicului Tău Părinte, Sângele cel preascump ce a curs din Rănile Preasfantului Tău Trup, împreună cu agonia și moartea Ta, pentru Sufletele Sfinte din Purgatoriu. 
  
 Și Tu, o, Preaindurerata Fecioară Maria, împreună cu dureroasa Patimă a Preaiubitului Tău Fiu, jertfește suspinele, lacrimile și toate durerile ce Tu  le-ai suferit în timpul Patimii, pentru ca prin mijlocul lor, să dobândească ușurare sufletele ce se află în flăcările arzătoare ale Purgatoriului, ca astfel, slobode de acea închisoare de chinuri, să fie învăluite de slavă în Cer și să cânte în veci, milostivirile Lui Dumnezeu.  Amin. 
  
 Dezleagă Doamne, sufletele tuturor credincioșilor răposați, de orice legătură a păcatelor, pentru ca ajutați de Tine, să poată scăpa de  strașnica judecată și să se bucure de Lumina fericirii veșnice. 
  
        Odihna cea veșnică dă-le-o lor, Doamne 
        Și Lumina cea fără de sfârșit să le strălucească. 
        De la poarta iadului îndepărtează, Doamne, sufletele lor, 
        Să se odihnească în pace.  Amin  
        Doamne ascultă rugăciunea mea 
        Și strigarea mea să vină latine. 
  
 Să ne rugăm: 
  
     Dumnezeule, Făcătorul și Răscumpărătorul tuturor credincioșilor, iartă toate păcatele sufletelor robilor și roabelor Tale, pentru ca, prin rugăciunile evlavioase, să dobândească iertarea ce pururea au dorit-o.  Tu, care vietuiesti și domnești în vecii vecilor.  Amin. 
  
 Odihna cea veșnică dă-le-o lor, Doamne și Lumina cea fără de sfârșit să le strălucească, să se odihnească în pace.  Amin. 
  

Rugaciune de reparatie:
Vesnice Parinte, iti ofer prin Inima Neprihanita a Mariei, Preasfanta Inima lui Isus cu toata dragostea sa, cu toate meritele si suferintele sale.
1.Pentru a ispasi toate pacatele pe care eu si lumea intreaga le-am facut azi si in toata viata. Slava Tatalui...
2.Pentru a curati binele pe care eu si lumea intreaga l-am facut azi si in toata viata. Slava Tatalui...
3.Pentru a suplini binele pe care eu si lumea intreaga nu l-am facut azi si in toata viata. Slava Tatalui...


Cele 6 Sfinte Liturghii pentru sufletele raposatilor

Istoria celor şase Sfinte Liturghii
Un preot iezuit, cu multă ştiinţă de carte şi cu o viaţă profund ancorantă în Dumnezeu, învăţător al Sfintei Scripturi şi iluminat prin revelaţie divină a predicat poporului despre aceste saşe Sfinte Liturghii, pe care şi Papa Grigorie obişnuia să le celebreze pentru morţi, cu mare succes, fiind aducătoare de haruri şi de mângâiere.
Dacă cineva doreşte să plătească aceste şase Sfinte Liturghii spre mai mare laudă şi cinstire a lui Dumnezeu, acel suflet se va elibera nemijlocit din focurile Purgatorului, chiar dacă acel suflet ar trebui să sufere până în Ziua de Apoi.
De asemenea, este la fel de important a oferi aceste şase Sf.Liturghii şi pentru cei vii, chiar dacă acestea nu sunt în harul lui Dumnezeu, deoarece acestea obţin recunoaşterea şi căinţa pentru păcatele lor şi astfel se salvează de osânda veşnică. Dar cine are posibilitatea, este recomandat ca toată lumea să ofere aceste şase Sf. Liturghii şi pentru propria persoană, chiar în timpul vieţii, ca să-şi asigure mântuirea veşnică.
Două femei, prietene foarte bune, care au fost de faţă şi au ascultat predica şi-au promis reciproc că în cazul morţii lor, cea care va supravieţui va plăti pentru prietena decedată cele şase Sfinte Liturghii, ceea ce s-a şi întâmplat, cea rămasă în viaţă a plătit aceste Sf.Liturghii la un preot evlavios care le-a celebrat pentru sufletul prietenei decedate. După cea de-a şasea Sf. Liturghie oferită Domnului, sufletul celei decedate i-a apărut în vis prietenei sale, într-o frumuseţe şi o strălucire de nedescris încât prietena în viaţă s-a umplut de o asemenea bucurie şi fericire că nici nu a dorit să mănânce sau să bea timp de 3 zile. Când şi-a revenit după această viziune, unica ei dorinţă a fost să moară şi ea. A dispus să se celebreze cele şase Sf. Liturghii pentru propria persoană şi după ce toate s-au împlinit conform cerinţei ei, a murit în a şaptea zi, fiind senină şi plină de bucurie. Prietena care murit prima apărând în vis într-o mare lumină şi strălucire a spus:
„ Draga mea prietenă, mulţumesc pentru fapta ta milostivă, faptă ce nu poate fi depăşită aici pe pământ. Te rog spune tuturor creştinilor, ca toţi să beneficieze de acest mare har şi să se folosească de oportunitatea celor şase Sf. Liturghii, pentru că astfel producem bucurie multor suflete suferinde, întrucât ele sunt eliberate din Purgator. Şi eu am fost eliberată şi am ajuns printre cei fericiţi datorită acestor Sf. Liturghii. Nimeni nu poate face ceva mai folositor” şi, spunând acestea, a dispărut.
Un suflet care era condamnat să sufere în Purgator până în Ziua de Apoi i-a apărut unui preot şi l-a rugat să oficieze pentru el cele şase Sf. Liturghii. După implinirea rugăminţii sufletul a apărut din nou spunând: „ Sunt sufletul care ţi-a cerut cele şase Sf. Liturghii lui Dumnezeu şi ţin să-mi exprin recunoştinţa căci am fost scăpat de o suferinţă atât de mare pe care, altminteri, ar fi trebuit să o îndur până în ziua de apoi.”
Dacă o persoană plăteşte aceste şase Sf. Liturghii pentru persoane vii sau decedate, va fi eliberat din suferinţele Purgatorului.
Într-adevăr nici nu putem pricepe cu mintea noastră meritul deosebit de mare pe care îl obţinem prin răspândirea în cercul de cunoscuţi şi printre preoţi a acestei devoţiuni, despre care se poate citi şi într-o carte veche de rugăciune aprobată de Papa Clement (1730 – 1740), în care aceste liturghii mai sunt denumite şi SLUJBE DE SUFERINŢĂ. Liturghiile se celebreaza şase zile consecutiv (fără întrerupere), asemănător cu cele 30 de Sfinte Liturghii gregoriene care se celebrează 30 de zile fără întrerupere.

Cele şase Sfinte Liturghii trebuiesc celebrate în următoarea ordine şi intenţie:


Prima Sf. Liturghie: va fi oferită în amintirea şi cinstirea arestării nevinovate a Domnului nostru Isus Cristos, pentru ca sufletul să se elibereze din robia păcatelor sale.
A doua Sf. Liturghie: va fi oferită în amintirea şi cinstirea nevinovatei judecări şi condamnări la moarte a Domnului Isus pentru ca sărmanul suflet să scape de judecata dreaptă a lui Dumnezeu pentru păcatele sale.
A treia Sf. Liturghie: va fi oferită în amintirea şi cinstirea prigonirii şi batjocoririi nevinovate a Domnului Isus, pe parcusul întregii Sale vieţi pământeşti, mai ales pentru suferinţele din timpul pătimirii Sale dureroase de pe lemnul Sfintei Cruci, pentru ca astfel să se ierte şi să dezlege de păcat sărmanul suflet înlăturându-i-se pedeapsa meritată pentru păcatele săvârşite.
A patra Sf. Liturghie: va fi oferită în amintirea şi cinstirea Sfintelor Răni şi dureri precum şi cumplita moarte pe Cruce, ca astfel Domnul Isus să vindece rănile de moarte ale bietului suflet, datorate păcatelor sale mari.
A cincea Sf. Liturghie: va fi oferită în amintirea şi cinstirea înmormântării Domnului nostru preaiubit Isus Cristos, pentru a-L ruga să îngroape pe vecie toate păcatele şi nelegiuirile comise de bietul suflet şi astfel, prin infinita Sa îndurare, să se milostivească înlăturând pedeapsa binemeritată.
A şasea Sf. Liturghie: va fi oferită în cinstea Învierii şi Înălţării la Cer a Domnului nostru Isus Cristos, pentru ca El, să-l aducă pe bietul suflet din umbra morţii la lumina veşnică, acordându-i învierea şi ridicarea la cer.