duminică, 24 septembrie 2017

Devotiunea Sfintelor Rani ale lui Isus Cristos

Sa practicam Devotiunea Sfintelor Rani ale lui Isus pentru eliberarea si odihna sufletelor raposatilor nostri

Rugaciuni pentru Sufletele din Purgator

Devotiunea celor 5 Rani ale lui Isus:

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.Amin

Toata slava Tatalui si Fiului si Sfantului Spirit precum era la inceput acum si pururea si in vecii vecilor.Amin

Doamne Isuse Cristoase, rastignit pe Cruce, cu adanca evlavie, recunostinta si iubire ma gandesc la trupul sfasiat de biciul calailor, la fruntea ta dumnezeiasca ranita de coroana de spini, la mainile si picioarele tale strapunse de cuie si la inima ta preaiubitoare deschisa larg de sulita ostasului roman.Ranile acestea sunt pretul scump al mantuirii noastre si tot atatea izvoare nesecate de binecuvantari si haruri.

Plini de incredere strigam catre tine zicand: „Isuse iertare si indurare, pentru meritele sfintelor tale rani”.

Catre rana de la mana dreapta:

 Doamne Isuse Cristoase, eu ador rana de la mana ta dreapta si-ti multumesc ca ai indurat-o pentru mine cu atata suferinta si cu atata dragoste.Imi pare nespus de rau pentru chinurile suferite de Tine si de mahnita ta Mama.Pentru meritele acestei sfinte rani, te rog da-mi slava Raiului, unde te voi iubi in chip desavarsit si din toate puterile mele.

O Marie indurerata, roaga-te lui Isus pentru mine.

Tatal nostru..

Bucura-te Marie, cea plina de har, Domnul este cu tine.Binecuvantata esti tu intre femei, si binecuvantat este rodul trupului tau Isus.Sfanta Marie, Mama lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii, acum si-n ceasul mortii noastre.Amin

Slava Tatalui si Fiului si Duhului Sfant si acum si pururea si in vecii vecilor.Amin

Isuse, iertare si indurare pentru meritele Sfintelor Tale Rani.

Catre rana de la mana stanga:

Doamne Isuse Cristoase, eu ador rana de la mana ta stanga si-ti multumesc ca ai indurat-o, pentru mine cu atata suferinta si cu atata dragoste.Imi pare nespus de rau pentru chinurile suferite de tine si de mahnita ta Mama.Pentru meritele acestei sfinte rani, te rog scapa-ma de iad, pe care l-am meritat de atatea ori si de unde nu te-as mai putea iubi.

O Marie indurerata, roaga-te lui Isus pentru mine.

Tatal nostru...Bucura-te...Slava Tatalui...

Isuse iertare si indurare, pentru meritele Sfintelor tale Rani.






Catre rana de la piciorul drept:

Doamne Isuse Cristoase, eu ador rana de la piciorul tau drept si-ti multumesc ca ai indurat-o pentru mine cu atata suferinta si cu atata dragoste.Imi pare nespus de rau pentru chinurile suferite de Tine si de mahnita ta Mama.Pentru meritele acestei sfinte rani, te rog, da-mi tari ca pe viitor sa nu mai cad in pacatul de moarte, ci sa fiu statornic in harul tau pana la sfarsit.

O Marie indurerata, roaga-te lui Isus pentru mine.

Tatal nostru...Bucura-te Maria...Slava Tatalui...

Isuse iertare si indurare, pentru meritele Sfintelor Tale Rani

Catre rana de la piciorul stang:

Doamne Isuse Cristoase, eu ador rana de la piciorul tau stang si iti multumesc ca ai indurat-o pentru mine cu atata suferinta si cu atata dragoste.Imi pare nespus de rau pentru chinurile suferite de Tine si de mahnita ta Mama.Pentru meritele acestei sfinte rani, te rog iarta-mi pacatele mele de care ma caiesc mai mult decat orice alt rau, pentru ca prin ele am vatamat bunatatea ta nesfarsita.

O Marie indurerata, roaga-te lui Isus pentru mine.

Tatal nostru...Bucura-te Maria...Slava tatalui

Isuse iertare si indurare, pentru meritele Sfintelor Tale rani.

Catre rana Preasfintei Inimi:

Doamne Isuse Cristoase, eu ador rana de la Inima ta preasfanta.Iti multumesc ca si dupa moarte ai voit sa suferi aceasta noua batjocora- ce-i drept fara durere- dar cu nespusa mare dragoste.Imi pare nespus de rau pentru chinurile suferite de Tine si de mahnita ta Mama.Pentru meritele acestei sfinte rani, te rog da-mi harul sfintei tale iubiri, ca sa te iubesc aici si in cer pentru vecie.

O Marie indurerata, roaga-te lui Isus pentru mine

Tatal nostru...Bucura-te Maria...Slava Tatalui...

Isuse, iertare si indurare pentru meritele Sfintelor Tale Rani.

Sa ne rugam: O Isuse, care pentru mine nu te-ai crutat pe tine insuti, intipareste in mine Patimirea ta, pentru ca oriunde m-as indrepta, neincetat sa privesc ranile tale si sa nu aflu alta odihna decat in tine si in meditarea patimirilor tale.Amin




Rozariul Sfintelor Rani ale lui Isus (are o structura asemanatoare rozariului milostivirii divine):

Crezul...

1 Tatal nostru...

1 Bucura-te Marie...


  Pe boabele mari (1x in loc de tatal nostru): Vesnice Parinte, Iti ofer ranile Domnului nostru Isus Cristos, pentru a vindeca ranile sufletelor noastre!

  Pe boabele mici (10x in loc de Bucura-te Maria): Isuse, iertare si indurare, pentru meritele Sfintelor Tale Rani.

Se completeaza astfel 5 decade.

Incheiati cu:

Vesnice Parinte, Iti ofer ranile Domnului nostru Isus Cristos, pentru a vindeca ranile sufletelor noastre! (x3)

Promisiunile Domnului Isus pentru cei care cinstesc Preasfintele sale rani:

1.„Voi acorda tot ce mi se va cere prin invocarea sfintelor mele Rani.Vreau ca devotiunea catre ele sa se raspandeaca cat mai mult.”

2.”Ranile mele sunt izvoare de multe haruri.De aceea, trebuie sa te rogi mult pentru sporirea dragostei catre ele.Sa le invoci cat mai des; sa atragi asupra lor atentia tuturor, sa vorbesti despre ele, revenind mereu asupra lor, spre a cuceri astfel inimile oamenilor ca sa le cinsteasca.”

3.”Ranile mele vor acoperi toate greselile voastre.Ele va vor tamadui toate ranile.Oricand veti putea fi curati, spalandu-va in ele”

4.Aceia care cinstesc Ranile mele vor ajunge la adevarata cunoastere a mea.Contemplarea Ranilor mele va reaprinde mereu iubirea voastra.


5.Fiica mea, cufunda toate faptele tale in Ranile mele si vor capata valoare, fie ele cat de neinsemnate.Ele dobandesc un pret nemasurat si umplu de bucurie Inima mea, cand sunt udate cu Sangele meu.Si, de le veti jertfi pentru intoarcerea pacatosilor, chiar daca nu se vor indrepta, in fata mea veti avea acelasi merit, ca si cum s-ar fi convertit.

6.Fiica mea, spune urmatoarea rugaciune „Isuse iertare si indurare pentru meritele Sfintelor Tale Rani”

7.Prin tine singura, nu esti decat nimic.Daca insa sufletul tau se va uni cu Ranile mele, el va fi puternic.Vei dobandi chiar mai multe bunuri dintr-o data.Astfel, vei putea dobandi merite si totodata si ajutoare in nevoile tale.Acelora care, asemenea tie, nu au nimic, le daruiesc cele mai multe haruri.

8.Invocarea Sfintelor Rani va aduce Bisericii o izbanda statornica.Tu trebuie sa scoti mereu haruri din aceste izvoare spre a grabi Triumful final al Bisericii Mele.

9.Cand oferiti sfintele mele Rani pentru pacatosi, nu uitati sa faceti asta si pentru sarmanele suflete din Purgator, caci putin sunt aceia care se gandesc la ele spre a le usura suferintele.Ranile sfinte sunt pentru aceste sarmane suflete comoara cea mai de pret.

10.Sufletele care se roaga cu umilinta si mediteaza la suferintele mele vor avea parte de stralucirea Ranilor mele.O lumina de nesfarsita frumusete si glorie se va revarsa asupra lor.Marirea din ceruri va fi pe masura veneratiei ranilor mele pe pamant.

11.Sufletul care va cinsti Sfintele mele Rani si le va oferi Tatalui  ceresc pentru Sufletele din Purgator, va fi insotit la moarte de Maica mea Preasfanta si de ingeri, iar Eu, stralucind de slava, il voi primi pentru a-l incorona.

12.Devotiunea catre Ranile mele este leacul de tamaduire pentru timpul acesta de necredinta.Aceasta este vointa mea.Rostiti invocatiile cu mare zel.