marți, 13 februarie 2024

Sărbătoarea Chipului Preasfânt al lui Isus

https://cutt.ly/gcyeLsz

Lăudat să fie Isus! Astăzi se sărbătorește Chipul Preasfânt al lui Isus. Pentru mai multe detalii, descărcați gratuit cartea în format electronic “Devoțiunea către Preasfântul Chip al lui Isus”, prin accesarea link-ului de mai sus.

În cadrul acestei cărți în format electronic, puteți regăsi de asememea diverse rugăciuni în cinstea Chipului Preasfânt al lui Isus pe care ar fi util să le recităm astăzi.

Nu în ultimul rând, pentru cei care doresc să participe la Sfânta Liturghie o pot oferi în cinstea Chipului Preasfânt al lui Isus sau se poate oferi o oră de adorație euharistică de asemenea.


Câteva rugăciuni în cinstea Chipului lui Isus


Rugăciune de recitat zilnic


Veșnice Părinte, îți ofer Preasfântul Chip al lui Isus, acoperit de sânge, sudoare, praf și scuipat, ca ispășire pentru crimele comuniștilor și ale blasfemiatorilor și pentru profanările Numelui Tău Sfânt și ale zilei sfinte de Duminică. Amin.


Rugăciune în cinstea Chipului Preasfânt

O, Chip demn de adorație al Preaiubitului meu Isus, Te ador și Te iubesc cu toată puterea sufletului meu. Te rog cu umilință să reconstitui imaginea lui Dumnezeu în mine. Dumnezeul meu, zidește în mine o inimă curată. Nu mă alunga de la Fața Ta. O, Isuse al meu, fă ca toate să se întâmple prin Tine, pentru Tine, din iubire pentru tine și pentru slava numelui Tău. Amin.

Veșnice Părinte, îți ofer Chipul demn de adorație al Fiului Tău preaiubit pentru slava Numelui Tău Preasfânt și fericirea sufletului ... (sau a sufletelor). Amin.


Rugăciune de oferire a Chipului Preasfânt către Dumnezeu Tatăl, pentru a potoli Mânia Sa dreaptă


Părinte Atotputernic şi Veşnic, pentru că I-a plăcut Mântuitorului nostru Dumnezeiesc să reveleze omenirii din vremurile moderne puterea care se odihneşte pe Chipul Său Preasfânt, ne folosim acum noi înşine de această Comoară, în nevoia noastră cea mare. De vreme ce Mântuitorul nostru Însuşi a promis că prin ofranda către Tine a Sfântului Său Chip, desfigurat în timpul Patimilor, noi putem avea acces la rezolvarea tuturor problemelor casei noastre şi că nimic nu ni se va refuza, venim acum înaintea tronului Tău.


Părinte Veșnic, întoarce-Ţi privirea mâniată de la poporul nostru vinovat, al cărui chip s-a urâţit în ochii Tăi. Priveşte în schimb la Chipul Fiului Tău Preaiubit, deoarece în El Îţi găseşti desfătarea. Îţi aducem acum Chipul Său Preasfânt, acoperit de sânge, sudoare, praf, scuipat şi ruşine, ca reparație pentru cele mai mari crime ale vremurilor noastre, care sunt: ateismul, blasfemia şi profanarea zilelor Tale sfinte. Sperăm astfel să-Ţi potolim mânia pe drept aprinsă împotriva noastră. Apărătorul cu milă nemărginită îşi deschide gura, ca să ne pledeze cauza. Ascultă strigătele Lui. Priveşte-i lacrimile, o, Dumnezeule şi prin meritele Sfântului Său Chip, ascultă-L atunci când intervine pentru noi, bieți păcătoşi pierduţi. Amin.


Rugăciune către Fecioara Maria, pentru convertirea păcătoșilor


Sub ocrotirea ta alergăm, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu. Primește-ne, o, Mamă și Regină a noastră. Roagă-l pe Fiul Tău, Mirele și Mântuitorul sufletelor, pentru meritele suferințelor pe care le-a îndurat pe Sfântul Său Chip, să împlinească intențiile sale milostive asupra tuturor sărmanilor păcătoși, mai ales asupra dușmanilor Bisericii, ca astfel toată omenirea să-l laude și toate generațiile să te numească pe tine binecuvântată. Tu ești tunelul iertării. Tu ești Maica Harului. Tu ești speranța lumii. Ascultă-ne pe noi, care strigăm către tine. Veșnice Părinte, îți oferim Preasfântul Chip al lui Isus, la intențiile Preasfintei Fecioare Maria. Amin.


Rugăciunea Fericitei Maria Pierina de Micheli


  O, Chip Preasfânt al preaiubitului meu Isus, pentru iubirea cea tandră și durerea de negrăit cu care te-a privit Preasfânta Fecioară Maria în Pătimirea Ta dureroasă, fă ca sufletele noastre să poată fi părtașe la această mare iubire și durere și să împlinească într-o măsură cât mai mare Voința Sfântă a lui Dumnezeu. Amin.


 Rugăciunea Sfintei Tereza a Pruncului Isus


 O, Isuse, care în amara ta Pătimire ai devenit disprețuit și părăsit de oameni, om al durerii și obișnuit cu suferința, eu cinstesc Preasfântul Tău Chip, în care a strălucit cândva frumusețea si dulceața chipului lui Dumnezeu, însă acum a

 devenit asemănător cu cel al unui lepros. Cu toate acestea, sub aceste trăsături desfigurate, eu recunosc infinita Ta iubire și sunt consumat de dorința de a te iubi și de a te face iubit de toți oamenii. Lacrimile pe care le-ai revărsat din abundență sunt multe perle prețioase, pe care le adun cu iubire, pentru a răscumpăra sufletele sărmanilor păcătoși, prin valoarea lor infinită. O, Isuse, al cărui Chip adorabil îmi zdrobește inima, Te implor: fixează adânc înlăuntrul meu Dumnezeiasca Ta Imagine, înflăcărează-mă cu Iubirea Ta și fă-mă vrednic să contemplu în Cer Chipul Tău glorificat.

Amin.