luni, 19 martie 2018

Coronița Inimii Preacaste a Sfântului Iosif


   Luna martie este dedicată Sfântului Iosif, iar astăzi 19 martie, este ziua în care îl sărbătorim. În cadrul postărilor publicate astăzi veți găsi întreaga devoțiune către Inima Preacastă a Sfântului Iosif. În partea dreaptă găsiți un buton de download care vă va direcționa pe site-ul files.fm de unde puteți descărca (dând click pe butonul download this file) un document pdf, tip broșură, care conține întreaga devoțiune.


(se folosește un rozariu obișnuit)

   1. Pe cruce: În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin
   2. Crezul apostolic  3. (x1) Tatăl nostru  4. (x1) Bucură-te Marie

   5. Pe bobițele mari ale fiecărei decade:

   Inimă a Sfântului Iosif, Inimă preaputernică și umilă, roagă-te pentru ca noi să primim pacea și puterea. Inimă a Sfântului Iosif, mijlocește pentru această nevoie a mea … și dăruiește-mi harurile necesare  pentru a trăi și a te mulțumi. Inimă a Sfântului Iosif, Inimă preaputernică și umilă, cu speranță apelăm la tine.

   6.Pe cele 10 bobițe mici ale fiecărei decade:

   O Inimă Preacastă și umilă a Sfântului Iosif, roagă-te pentru noi!
  
   7.După cele 5 decade, pe medalie

   O tâmplar preaumil din Nazaret, soț al Binecuvântatei Fecioare și tată-adoptiv iubitor al lui Isus Cristos, eu cinstesc Inima Ta Preacastă care este așa de asemănătoare cu Inima lui Isus și a Mariei. Mă rog ca Inima ta să privească cu bunătate spre mine, și să fie plină de caritate față de mine, iar prin această devoțiune către Inima ta Preacastă, tu să îmi obții tot harul, iubirea și pacea de care am nevoie pentru a trăi și a-l iubi pe Dumnezeu.

   8. Pe ultimele 3 bobițe mici: se recită de 3 ori pe fiecare bobiță următoarele invocații : ( în total se recită de 9 ori)

   Inimă Preasfântă a lui Isus, miluiește-ne pe noi!
   Inimă Preaumilă a Sfântului Iosif, roagă-te pentru noi!
   Inimă Preaiubitoare a Sfântului Iosif, roagă-te pentru noi!
   Inimă Preacredincioasă a Sfântului Iosif, roagă-te pentru noi!
   Inimă Preamilostivă a Sfântului Iosif, roagă-te pentru noi!
   Inimă Preacastă a Sfântului Iosif, roagă-te pentru noi!
   Inimă Neprihănită a Fecioarei Maria, roagă-te pentru noi!

   9. Pe semnul crucii: În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin ( se repetă de 3 ori )

   10. Rugăciune de încheiere:

   O Dumnezeule din Înaltul Cerului, care l-ai creat pe Sfântul Iosif spre a fi un model al paternității, al soților, model al muncitorilor și protector al celor feciorelnici, privește cu bunătate la aceia care au o devoțiune specială către Inima Preacastă și umilă a Sf. Iosif, astfel încât ei să primească ajutorul, protecția și harurile pe care le cer de la tine. Căci noi știm, din Învățătura Bisericii, că tu l-ai privit cu bunăvoință pe Sfântul Iosif și pe Inima Sa Preacastă și umilă, pentru care l-ai pregătit să fie soțul Sfintei Fecioare și tatăl adoptiv al Unuia-născut Fiului Tău, Isus Cristos.


   Tu Cel care de asemenea ai sporit în inima sa acele haruri precum raționamentul, fecioria, caritatea, sărăcia și compasiunea față de muribunzi, care au făcut inima Sa atât de asemănătoare cu Inima lui Isus și a Mariei, privește cu iubire spre Inima Preacastă și umilă a Sfântului Iosif și îndeplinește-i lui, care l-a iubit și slujit pe Unul-născut Fiul Tău cu atâta credincioșie, cererea ce ți-o adresează în numele nostru.

   El dorește ca noi să fim caritabili și să ne apere de cel rău. Permite-i lui să fie generos, mai ales cu sărmanii păcătoși și să ne ajute în nevoile și încercările noastre. În dulcele nume al lui Isus Cristos, Unicul Fiu al lui Dumnezeu, dăruiește-ne harurile necesare pentru a-i sluji lui Dumnezeu, iar ca un act al iubirii și al refugiului, ascunde-ne în Inima Sfântului Iosif, unde vom fi protejați de întuneric și de noaptea cea furtunoasă.

   Permite ca Inima Sf. Iosif să strălucească mai departe ca un stâlp al Bisericii, să o întărească și să-i dăruiască ei lumina lui Cristos. Îngăduie ca Inima Sf. Iosif, care este plină de iubirea și milostivirea lui Dumnezeu, să-i fie dăruită fiecărui păcătos, inclusiv mie. Mă rog și cer aceasta în numele lui Isus Cristos, Mântuitorul meu și Unicul Fiu al lui Dumnezeu.


   O Inimă Preacastă și umilă a Sfântului Iosif, te iubesc și mă încred în tine. Amin




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu