vineri, 6 ianuarie 2017

Sfantul Iosif: Voi sunteți apărători ai poporului lui Dumnezeu 04 ianuarie 2017

Solemnitatea Sfintei Familii

sursa: http://www.versolanuovacreazione.it/

"Dragii mei copii,

Primiti binecuvântarea mea în această zi în care vă reamintesc de Sfânta Familie. Eu nu am fost numai un ocrotitor al Sfintei Familii din Nazaret, ci sunt de asemenea și un apărător al poporului nou. În acest popor eu continui misiunea pe care Dumnezeu mi-a încredințat-o apărandu-i pe Maria si Iisus. Eu îi ocrotesc pe fiecare frate si soră care face parte din poporul nou, așa cum i-am apărat pe Maria și  Isus.

În  primul rând, astăzi vă chem sa realizati că faceți parte cu toții dintr-o mare familie care ii aparține lui Dumnezeu.

Înaintea familiei voastre, există o familie spirituala, familia lui Dumnezeu, care este poporul lui. Si voi faceți parte din aceasta. Voi cei care aparțineți familiei lui Dumnezeu, fiecăruia vi s-a încredințat și o altă misiune, încă de la naștere, în afară de cea de a va întemeia o familie.  

Voi sunteți membrii poporului lui Dumnezeu și-i aparțineți familiei Sale. Voi trebuie  să ii aparțineți Casei lui Dumnezeu, adică să aveți o relație sinceră și vie cu El. Numai apartinand familiei lui Dumnezeu puteți intemeia familii adevărate.

Astăzi din păcate, multe familii de pe Pământ nu mai sunt cum ar trebui să fie pentru că părinții și copiii nu mai aparțin Casei lui Dumnezeu. Atunci când nu există nicio relație vie cu Dumnezeu, chiar și relațiile dintre soți, sau părinți și copii, sunt golite de har, pentru că au devenit simple relații umane. In cadrul acestor relatii se interfereaza cu ușurință Satana.

Voi sunteți membrii poporului lui Dumnezeu. Fiecare dintre voi este, de asemenea, un apărător al poporului, fiind chemat să vegheze asupra lui cu angajament, dragoste și sinceritate. Fiecare dintre voi este responsabil pentru ceilalți oameni care merită să locuiască în casa lui Dumnezeu. Este foarte important să vă simțiți responsabili în a aparține și în a fi aparatori ai familiei lui Dumnezeu.

De asemenea vă spun că, soții trebuie să se ocrotească unul pe altul pentru că  sunt rudele și familia lui Dumnezeu printre voi, în Dumnezeu. Voi sunteți cei care vă păstrați unii pe alții, și sunteți chemați să vă oferiți viața lui Dumnezeu, unul pentru celălalt.

Căsătoria dintre soți fără oferirea vieții lui Dumnezeu, unul pentru celălalt, devine o închisoare; însă Dumnezeu v-a chemat să fiți oameni integri. Prin schimbul liber si reciproc de iubire, și prin oferirea propriei voastre vieți lui Dumnezeu, familia crește și se completează prin copiii ei. Fiecare familie este locul unde viața crește. Dar de asemenea, este și locul în care ar trebui să crească sfințenia lui Dumnezeu; pentru că sfințenia părinților, determină sfințenia copiilor. Copiii sunt educați și sfințiți prin sfințenia soților.

Să știți că Dumnezeu dă fiecărei familii un înger păzitor. Ați citit în Evanghelie că îngerul m-a ghidat întotdeauna. El m-a avertizat asupra pericolelor și el mi-a arătat calea [1]. Același lucru este valabil pentru fiecare familie. 

Fiecare familie are propriul său înger păzitor, și fiecare familie ar trebui să i se roage și să-i ceară ajutorul, evitând astfel marile pericole care pândesc acum familiile din întreaga lume.

Copiii mei, familia este în momentul de față în centrul unei mari bătălii. Lucifer a realizat că a lovi familia înseamnă a dezrădăcina fiecare individ și a-l determina să-și piardă identitatea. El a înțeles că un rău provocat unei familii înseamnă nu numai compromiterea societatii, ci și a întregii omeniri. Omenirea este ea însăși o familie compusa din multe familii, unite prin sângele spiritual.

În binecuvântarea mea de astăzi vă chem să fiți apărători ai familiilor voastre, dar în primul rând, sa fiți apărătorii acestei familii imense, care este poporul lui Dumnezeu!

Împreună cu Fecioara Maria, soția mea, vă binecuvântez și vă însoțesc în această călătorie, în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh".


[1] A se vedea Mt 1, 20-21.; Mt 2, 13; Mt 2: 19-20


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu