sâmbătă, 31 octombrie 2020

Noapte de veghe la Arhanghelul Mihail

Pentru a contrabalansa efectele negative ale sărbătoririi Halloween-ului, precum și pentru a face ispășire pentru sacrilegiile comise de către sectele satanice, vă invit să facem împreună o noapte de veghe în cinstea sfântului arhanghel Mihail. 

Noapte de Veghe la Arhanghelul Mihail

 

În toate ultimele sâmbete din lună, de la orele 22 la 6 dimineața.

 

Din 1992, în Venezuela, Fecioara Maria a cerut nopți de veghe și de adorație în fața Preasfântului Sacrament, de la ora 22 la 6, „pentru convertirea păcătoșilor și ca ispășire pentru păcatele săvârșite împotriva Inimii Preasfinte a lui Isus și Inimii Neprihănite a Mariei”.

 

Preacurata ne promite astfel că ne va ajuta în nevoile noastre și mai ales, în timpul încercărilor.

 

Fecioara Maria, adaugă: „Pe lângă faptul că oferiți o mare jertfă Domnului, alături de niște rugăciuni frumoase care ajung la Cer ca o tămâie a iubirii, voi vă întăriți credința și încă o dată, triumfați asupra stăpânirii pasiunilor trupești; deoarece, să știți, copilașilor, că Duhul Sfânt acționează în sufletele voastre și vă dă forța necesară, pentru a vă învinge somnul și osteneala. Vegheați copilașilor, pentru că nu stiți nici ziua și nici ceasul.” 

 

Iar Sfântul Mihail, a declarat într-un mesaj public din 28 martie 1996, următoarele: „Începând de astăzi, vă promit asistența mea și a Sfinților Îngeri, în timpul nopților de veghe. Vom fi în rugăciune alături de voi, ca astfel rugăciunile voastre să se înălțe spre Cer, precum o tămâie a iubirii. Rămâneți în pace și răspândiți aceste veghi în cât mai multe locuri cu putință…”

 

Conținutul acestor nopți de veghe, este următorul :

 

La ora 22: Invocarea Duhului Sfant (Veni Creator Spiritus) urmată de Invocațiile către Cele 9 Coruri de Îngeri și Coronița sfântului arhanghel Mihai.

La ora 02:00: se recită de 70 de ori rugăciunea sfântului Arhanghel Mihail: «Sfinte Arhanghel Mihail, apără-ne în luptă» (atribuită lui Leon al XIII-lea). Ca modalitate de recitare, în cazul în care s-ar dori, această rugăciune poate fi repartizată în 7 decade și fiecare poate avea o intenție specifică. Pe lângă aceasta, este necesar să se facă în intervalul orar 02:00-06:00 „Calea Crucii”.

La ora 06:00 are loc încheierea cu «Îngerul Domnului».

Între aceste momente ale nopților de veghe, puteți să faceți orice rugăciune pe care o doriți.

Sursa: revista Regina Pacis

 

Rugăciunile din cadrul nopților de veghe:

 

§  Ora 22:00:

 

1.  Veni Creator Spiritus:

 


 

1.   O Duhule sfânt, creator,
Din cer coboară peste noi,
Revarsă harul sfinţitor,
Transformă-ne-n fiinţe noi.

2. Tu eşti numit mângâietor
Şi darul Domnului preasfânt,
Iubire, foc şi viu izvor
Şi alinare pe pământ.

3. Trimis de Tatăl iubitor,
Tu şapte daruri împărţeşti,
Cu-alesul dar al limbilor
Pe cine vrei îl copleşeşti.

4. Aprinde-n simţuri vii lumini
Ca dragostea să-şi facă loc,
Ai neputinţei noastre spini
Să-i arzi în al iubirii foc.


5. Alungă grabnic pe duşman,
Să fie pace între noi,
Condu-ne sigur la liman,
Feriţi de-al relelor puhoi.

6. Pe Tatăl fă-ni-l cunoscut,
La fel pe Fiul său iubit,
Tu care fără început,
Din ei purcezi necontenit.

7. Să fie Tatăl preamărit,
Precum în cer şi pe pământ,
La fel şi Fiul său iubit,
De asemenea şi Duhul Sfânt. Amin.

 

 

 

 


 

2.  Invocații la cele 9 coruri de îngeri:

 

Sfinților îngeri, vegheați asupra noastră întotdeauna și în tot locul.

Sfinților arhangheli, oferiți lui Dumnezeu rugăciunile și jertfele noastre.

Virtuți cerești, dobândiți-ne tăria și curajul în încercările vieții.

Puteri cerești, apărați-ne împotriva dușmanilor văzuți și nevăzuți.

Principate suverane, călăuziți sufletele și trupurile noastre.

Sublime Domnii, domniți pe deplin asupra umanității noastre.

Tronuri supreme, dobândiți-ne pacea.

Heruvimi plini de fervoare, împrăștiați tenebrele noastre.

Serafimi plini de iubire, aprindeți-ne de iubirea arzătoare pentru Domnul.

 

3.  Coronița sfântului arhanghel Mihail:

 

·       În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.

Sfinte arhanghel Mihail, apără-ne în luptă, pentru a fi salvați în ceasul morții.

 

1.    Prin mijlocirea sfântului arhanghel Mihail și a corului ceresc al Serafimilor, Dumnezeu să ne facă vrednici de flacăra carității sale desăvârșite. Amin.

 

Tatăl nostru... 3 Bucură-te, Marie...

 

2.    Prin mijlocirea sfântului arhanghel Mihail și a corului ceresc al Heruvimilor, Dumnezeu să binevoiască a ne da harul de a părăsi calea păcatului și a alerga pe cea a desăvârșirii creștinești. Amin.

 

Tatăl nostru... 3 Bucură-te, Marie...

 

3.    Prin mijlocirea sfântului arhanghel Mihail și a corului ceresc al Tronurilor, Dumnezeu să reverse în inimile noastre duhul umilinței adevărate. Amin.

 

Tatăl nostru... 3 Bucură-te, Marie...

 

4.    Prin mijlocirea sfântului arhanghel Mihail și a corului ceresc al Domniilor, Dumnezeu să ne dea harul de a ne domina simțurile și a îndrepta pasiunile noastre. Amin.

 

Tatăl nostru... 3 Bucură-te, Marie...

5.    Prin mijlocirea sfântului arhanghel Mihail și a corului ceresc al Virtuților, Dumnezeu să îndepărteze de la noi ispitele și să ne mântuiască de cel rău. Amin.

 

Tatăl nostru... 3 Bucură-te, Marie...

 

6.    Prin mijlocirea sfântului arhanghel Mihail și a corului ceresc al Puterilor, Dumnezeu să binevoiască a ține departe de sufletele noastre înșelăciunile și cursele celui rău. Amin.

 

Tatăl nostru... 3 Bucură-te, Marie...

 

7.    Prin mijlocirea sfântului arhanghel Mihail și a corului ceresc al Principatelor, Dumnezeu să ne umple sufletele de duhul adevăratei ascultări. Amin.

 

Tatăl nostru... 3 Bucură-te, Marie...

 

8.    Prin mijlocirea sfântului arhanghel Mihail și a corului ceresc al Arhanghelilor, Dumnezeu să ne dăruiască harul statorniciei în credință și în fapte bune, astfel încât să ajungem în slava cerească. Amin.

 

Tatăl nostru... 3 Bucură-te, Marie...

 

9.    Prin mijlocirea sfântului arhanghel Mihail și a corului ceresc al Îngerilor, Dumnezeu să ne dăruiască a fi sub ocrotirea lor în această viață și în slava veșnică a Cerului. Amin.

 

Tatăl nostru... 3 Bucură-te, Marie...

 

Se recită apoi rugăciunea Tatăl nostru în cinstea celor trei arhangheli: Mihail, Gabriel și Rafael și un Tatăl nostru în cinstea îngerului păzitor.

 

Roagă-te pentru noi, Sfinte arhanghel Mihail,

Ca să ne facem vrednici de făgăduințele lui Cristos.

 

 

 

Să ne rugăm:

Dumnezeule atotputernic și veșnic, care în bunătatea și îndurarea ta ai ales ca Principe al Bisericii pe sfântul arhanghel Mihail pentru salvarea oamenilor, dăruiește-ne prin ocrotirea sa puternică de a fi eliberați de toți dușmanii noștri, văzuți și nevăzuți.

Nu îngădui ca în clipa morții noastre să fim asaltați de vechiul dușman, ci, ajutați de arhanghelul tău, Mihail, să fim conduși în fața Maiestății tale divine. Prin Cristos, Domnul nostru. Amin.

 

§  Ora 2:00:

 

Sfinte arhanghel Mihail, apără-ne în luptă; ocrotește-ne împotriva curselor diavolului. Cu semerenie te rugăm ca Dumnezeu să-l învingă, iar tu, Principele oștirii cerești, prin puterea dumnezeiască, cufundă în iad pe satana și pe celelalte duhuri rele, care umblă rătăcind prin lume spre pierzarea sufletelor. Amin. (repetați de 70 de ori)

 

§  În intervalul 2:00-6:00:

 

4.  Calea Sfintei Cruci

 

§  Ora 6:00:

 

5.  Îngerul Domnului

 

În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.

Îngerul Domnului a vestit Mariei.

Și ea a zămislit de la Duhul Sfânt.

Bucură-te, Marie...

Iată roaba Domnului.

Fie mie după cuvântul tău.

Bucură-te, Marie...

Și Cuvântul s-a făcut trup.

Și a locuit între noi.

Bucură-te, Marie...

 

Roagă-te pentru noi, Sfântă Născătoare de Dumnezeu.

Ca să ne facem vrednici de făgăduințele lui Cristos.

 

Să ne rugăm:

 

Te rugăm, Doamne, să reverşi harul tău asupra sufletelor noastre, pentru ca noi, care am cunoscut prin vestirea îngerului Întruparea lui Cristos, Fiul tău, să ajungem prin patima şi crucea lui la slava învierii, prin acelaşi Cristos, Domnul nostru. Amin.

 

Sugestie pentru Calea Sfintei Cruci

Calea Sfintei Cruci, a Milostivirii Dumnezeiești

 

  Rugăciune de început:

 

  O, Doamne milostiv, Învăţătorul meu, doresc să Te urmez cu credinţă și să Te imit în viaţa mea cât mai desăvârşit. Pentru aceasta, Te rog să-mi dăruieşti prin meditarea Pătimirii Tale, harul de a înţelege mai bine misterele vieţii spirituale.

 

  O, Marie, Maica Milostivirii, condu-mă pe calea pătimirii dureroase a Fiului Tău şi mijloceşte-mi harurile de care am nevoie, pentru ca această Cale a Crucii să fie rodnică. O ofer cu intenţia... (aici spuneți intenția personală. De exemplu: pentru preoţi, convertirea unui suflet, obținerea unui har sau a unei virtuți, etc.)

 

Staţiunea I

Isus este osândit la moarte

 

  Ne închinăm ţie, Cristoase şi Te binecuvântăm!

  Căci prin sfânta Ta Cruce, ai răscumpărat lumea!

  „Arhiereii şi tot Sinedriul căutau o mărturie falsă împotriva lui Isus ca să-L condamne la moarte, dar nu găseau, deşi s-au prezentat mulţi martori falşi” (Mt 26,59-60)

 

  Isus: Nu te mira că eşti uneori bănuită pe nedrept. Căci Eu am băut primul, din iubire pentru tine, acest pahar al suferinţelor nedrepte.  Fiica Mea, când eram în faţa lui Irod, ţi-am obţinut un har, acela de a putea să te menţii deasupra dispreţului omenesc şi de a merge fidel pe urmele Mele.

 

   Sf. Faustina: Suntem atât de sensibili la cuvinte şi vrem să răspundem imediat, fără să ne întrebăm dacă este voia lui Dumnezeu, pentru noi, ca să vorbim. Sufletul tăcut este puternic; dacă perseverează în tăcere, nu-l va atinge niciun necaz. Sufletul tăcut este în stare să se unească cu Dumnezeu în modul cel mai profund, el trăieşte aproape întotdeauna sub inspiraţia Duhului Sfânt; în sufletul tăcut, Dumnezeu acţionează fără a întâmpina piedici.

 

  O, Isuse milostiv, ajută-mă să accept orice judecată umană şi să nu permit ca Tu să fii condamnat la moarte în persoana aproapelui meu.

 

Tatăl nostru..., Bucură-te, Marie..., Slavă Tatălui...

 

  Doamne, Isuse Cristoase, răstignit pe cruce,

  Ai milă de noi și de lumea întreagă!

 

Staţiunea a II-a

Isus ia crucea pe umeri

 

  Ne închinăm ţie, Cristoase şi Te binecuvântăm!

  Căci prin sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

 

  „Atunci Pilat L-a luat pe Isus şi L-a dat să fie biciuit. Soldaţii au împletit o coroană din spini, I-au pus-o pe cap şi L-au îmbrăcat cu o haină de purpură, apoi veneau la El şi spuneau: „Bucură-te, Regele Iudeilor!”(...) Aşadar, Isus a ieşit afară purtând coroana de spini şi haina de purpură, iar Pilat le-a zis: „Iată omul!” Când L-au văzut, arhiereii şi cei din gardă, au strigat: „Răstigneşte-L! Răstigneşte-L!” (In 19,1-15)

 

  Isus: Să nu-ţi fie teamă de suferinţe. Eu sunt cu tine. Cu cât vei iubi mai mult suferinţa, cu atât mai pură va fi iubirea ta faţă de Mine.

 

  Sf. Faustina: Isuse, Îţi mulţumesc pentru micile cruci zilnice, pentru piedicile la planurile mele, pentru necazurile vieţii în comun, pentru reaua interpretare a intenţiilor mele, pentru umilirile la care sunt supusă de alţii, pentru falsele bănuieli, pentru sănătatea mea slabă, pentru sacrificiul propriei mele voinţe...

 

  O, Isuse milostiv, învaţă-mă să apreciez greutăţile vieţii, boala, orice suferinţă şi să port cu iubire crucea de fiecare zi.

 

Tatăl nostru..., Bucură-te, Marie..., Slavă Tatălui...

 

  Doamne, Isuse Cristoase, răstignit pe cruce,

  Ai milă de noi și de lumea întreagă!

 

Staţiunea a III-a

Isus cade întâia oară sub povara crucii

 

  Ne închinăm ţie, Cristoase şi Te binecuvântăm!

  Căci prin sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

 

  „Toţi umblam rătăciţi ca nişte oi, fiecare pe calea noastră, şi Domnul a făcut să cadă asupra Lui fărădelegile noastre ale tututror... El a purtat fărădelegile multora şi pentru cei păcătoşi şi-a dat viaţa”. (Is 53,6-12)

 

  Isus: Greşelile fără de voie ale sufletelor nu opresc iubirea Mea pentru ele, nici nu Mă împiedică să Mă unesc cu ele, însă greşelile, chiar şi cele mai mărunte, dar voite – acestea împiedică harurile Mele şi Eu nu pot să răspândesc darurile Mele asupra unor astfel de suflete.

 

  Sf. Faustina: O, Isuse al meu, cum sunt foarte înclinată spre rău, sunt nevoită să veghez încontinuu asupra mea, dar nimic nu mă descurajează, mă încred în harul lui Dumnezeu care abundă în cea mai mare nimicnicie.

 

  O, Isuse milostiv, fereşte-mă de orice, chiar şi de cea mai mică infidelitate, voită în mod conştient.

 

Tatăl nostru..., Bucură-te, Marie..., Slavă Tatălui...

 

  Doamne, Isuse Cristoase, răstignit pe cruce,

  Ai milă de noi și de lumea întreagă!

 

Staţiunea a IV-a

Isus o întâlneşte pe Maica Sa îndurerată

 

  Ne închinăm ţie, Cristoase şi Te binecuvântăm!

  Căci prin sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

 

  „Iată, Acesta este pus spre căderea şi spre ridicarea multora în Israel şi ca semn care va stârni împotrivire, ca să se dezvăluie gândurile din multe inimi. Iar ţie, o sabie îţi va străpunge sufletul”. (Lc 2,34-35)

 

  Isus: Deşi toate lucrările care iau naştere din voinţa Mea sunt expuse unor mari suferinţe, vezi totuşi că una dintre ele – opera Răscumpărării, a fost expusă unor dificultăţi mai mari decât opera care depinde în mod direct de tine. Nu trebuie să pui prea mult la inimă împotrivirile.

 

  Sf. Faustina: Am văzut-o atunci pe Sfânta Fecioară, nespus de frumoasă, care se apropia dinspre altar spre scaunul meu de rugăciune. M-a strâns la pieptul Său şi mi-a spus aceste cuvinte: „Fii curajoasă, nu te teme de cursele viclene, ci aţinteşte-ţi privirea asupra pătimirii Fiului Meu, şi în felul acesta vei dobândi victoria.”  

 

  O, Marie, Maica milostivirii, fii alături de mine pentru totdeauna, mai ales în suferinţă, aşa după cum ai fost alături de Fiul Tău în tot timpul Pătimirii Sale.

 

Tatăl nostru..., Bucură-te, Marie..., Slavă Tatălui...

 

  Doamne, Isuse Cristoase, răstignit pe cruce,

  Ai milă de noi și de lumea întreagă!

 

Staţiunea a V-a

Simon din Cirene îl ajută pe Isus să-și ducă crucea

 

  Ne închinăm ţie, Cristoase şi Te binecuvântăm!

  Căci prin sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

 

  „Pe când îl duceau, l-au prins pe un oarecare Simon din Cirene, care venea de la câmp, şi i-au pus lui crucea ca s-o poarte după Isus”. (Lc 23,26)

 

  Isus: Eu permit încercările pentru a înmulţi meritele sale. Îl răsplătesc nu pentru rezultatul pozitiv, ci pentru răbdarea şi truda suportate pentru Mine.

 

  Sf. Faustina: O, Isuse al meu, Tu nu răsplăteşti reuşita acţiunii, ci voinţa sinceră şi truda depusă; de aceea sunt cu totul liniştită, chiar dacă toate iniţiativele şi toate strădaniile mele ar fi nimicite sau niciodată realizate. Din moment ce fac tot ce-mi stă în putinţă, restul nu mă interesează, de aceea nici cele mai mari furtuni nu-mi tulbură liniştea adâncă. În conştiinţa mea rămâne voia lui Dumnezeu.

 

  O, Isuse, Învăţătorul meu, fă ca fiecare gând, fiecare cuvânt şi fiecare faptă să fie făcute numai din dragoste pentru Tine. Purifică intenţiile mele.

 

Tatăl nostru..., Bucură-te, Marie..., Slavă Tatălui...

 

  Doamne, Isuse Cristoase, răstignit pe cruce,

  Ai milă de noi și de lumea întreagă!

Staţiunea a VI-a

Veronica şterge faţa lui Isus cu o maramă

 

  Ne închinăm ţie, Cristoase şi Te binecuvântăm!

  Căci prin sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

 

  „Nu avea nici un chip, nici frumuseţe, ca să ne uităm la El, şi nici o înfăţişare, ca să ne fie drag. Dispreţuit era şi cel din urmă dintre oameni; om al durerilor şi cunoscător al suferinţei, unul înaintea căruia să-ţi acoperi faţa; dispreţuit şi nebăgat în seamă”. (Is 53,2-3)

 

  Isus: Să ştii că tot binele pe care îl vei face vreunui suflet, Eu îl voi primi ca şi cum mi l-ai fi făcut Mie Însumi.

 

  Sf. Faustina: O mare iubire poate transforma lucrurile mici în lucruri mari şi numai iubirea dă valoare acţiunilor noastre, şi cu cât iubirea va deveni mai pură, cu atât va avea mai puţin de consumat focul suferinţei în noi, iar suferinţa va înceta să fie pentru noi suferinţă.

 

  O, Isuse, Învăţătorul meu, fă ca ochii mei, mâinile mele, gura mea şi inima mea... să fie milostive. Schimbă-mă în milostivire.

 

Tatăl nostru..., Bucură-te, Marie..., Slavă Tatălui...

 

  Doamne, Isuse Cristoase, răstignit pe cruce,

  Ai milă de noi și de lumea întreagă!

 

Staţiunea a VII-a

Isus cade a doua oară sub povara crucii

 

  Ne închinăm ţie, Cristoase şi Te binecuvântăm!

  Căci prin sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

 

  „Dar El a luat asupra Sa durerile noastre şi s-a împovărat cu suferinţele noastre. Şi noi îl socoteam pedepsit, bătut şi chinuit de Dumnezeu”. (Is 53,4)

 

  Isus: Căderile tale sunt cauzate de faptul că te bazezi prea mult pe tine însăţi şi te sprijini prea puţin pe Mine. Să ştii că de una singură tu nu poţi face nimic. Fără un ajutor special din partea Mea, tu nu ai fi în stare să primeşti nici harurile Mele.

 

  Sf. Faustina: O, Isuse, nu mă lăsa singură în suferinţă. Tu, Doamne, ştii cât sunt de slabă, sunt un abis de mizerie, nimicnicia însăşi, ce ar fi deci de mirare, dacă m-ai lăsa singură şi aş cădea. De aceea, o, Isuse, trebuie să fii mereu cu mine, ca o mamă lângă un copil slab – ba încă şi mai mult.

 

  O, Isuse, fă ca harul Tău să mă întărească, pentru a nu mai cădea în aceleaşi greşeli, iar dacă voi cădea ajută-mă să mă ridic şi astfel să preamăresc milostivirea Ta.

 

Tatăl nostru..., Bucură-te, Marie..., Slavă Tatălui...

 

  Doamne, Isuse Cristoase, răstignit pe cruce,

  Ai milă de noi și de lumea întreagă!

 

Staţiunea a VIII-a

Isus le mângâie pe femeile din Ierusalim care plâng

 

  Ne închinăm ţie, Cristoase şi Te binecuvântăm!

  Căci prin sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

 

  „Îl urma şi o mare mulţime de popor şi de femei care-şi băteau pieptul şi-l plângeau. Întorcându-se către ele, Isus le-a spus: „Fiice ale Ierusalimului, nu mă plângeţi pe Mine, ci, mai degrabă, plângeţi-vă pe voi şi pe copiii voştri”. (Lc 23,27-28)

 

  Isus: O, cât de plăcută Îmi este credinţa vie. Eu doresc să fie mai multă credinţă în voi.

 

  Sf. Faustina: Mă rog fierbinte Domnului să binevoiască să-mi întărească credinţa, ca în cenuşiul vieţii zilnice să nu mă călăuzesc după dispoziţiile omeneşti, ci după spirit. O, cum îl reţine totul pe om pe pământ, dar credinţa vie păstrează sufletul în sferele superioare şi pune amorul propriu la locul care i se cuvine – adică ultimul.

 

  O, Isuse milostiv, îţi mulţumesc pentru Sfântul Botez şi pentru Harul Credinţei. Şi strig iarăşi: Doamne, cred în Tine, întăreşte-mi credinţa!

 

Tatăl nostru..., Bucură-te, Marie..., Slavă Tatălui...

 

  Doamne, Isuse Cristoase, răstignit pe cruce,

  Ai milă de noi și de lumea întreagăi!

 

Staţiunea a IX-a

Isus cade a treia oară sub povara crucii

 

  Ne închinăm ţie, Cristoase şi Te binecuvântăm!

  Căci prin sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

 

  „Chinuit a fost, dar s-a supus şi nu şi-a deschis gura; ca un miel dus la înjunghiere şi ca o oaie fără glas înaintea celor ce o tund, aşa nu şi-a deschis gura Sa. Dar a fost voia Domnului să-L zdrobească prin suferinţă”. (Is 53,7-10)

 

  Isus: Să ştii că cele mai mari piedici în calea sfinţeniei sunt descurajarea şi neliniştea neîntemeiată, ele îţi iau posibilitatea de a practica virtutea. Nu trebuie să te descurajezi, ci să te străduieşti ca în locul amorului tău propriu să poată domni iubirea Mea. Ai deci încredere, copila Mea; nu trebuie să te descurajezi, vino să-Mi ceri iertare pentru că Eu sunt mereu gata să te iert. De fiecare dată când mi-o ceri, tu proslăveşti milostivirea Mea. (1488)

  Sf. Faustina: Isuse al meu, în pofida harurilor Tale, simt totuşi şi văd nimicnicia mea. Îmi încep ziua prin luptă şi o închei în luptă, cum am terminat cu o greutate apar altele zece cu care să lupt, dar nu mă amărăsc, fiindcă ştiu bine că este vremea luptei şi nu a păcii. (606)

 

  Doamne milostiv, îţi ofer ceea ce este numai al meu, adică păcatul şi slăbiciunea mea. Te implor, fă ca mizeria mea să dispară în oceanul milostivirii Tale.

 

Tatăl nostru..., Bucură-te, Marie..., Slavă Tatălui...

 

  Doamne, Isuse Cristoase, răstignit pe cruce,

  Ai milă de noi și de lumea întreagă!

 

Staţiunea a X-a

Isus este dezbrăcat de hainele sale

 

  Ne închinăm ţie, Cristoase şi Te binecuvântăm!

  Căci prin sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

 

  „Soldaţii (...) au luat hainele lui şi au făcut patru părţi, fiecărui soldat o parte şi tunica. Însă tunica era fără cusătură, ţesută dintr-o bucată, de sus până jos; aşadar, au zis unii către alţii: „Să nu o rupem, ci să tragem la sorţi pentru ea, a cui să fie. Aceasta ca să se împlinescă Scriptura”. (In 19,23-24)

 

  Sf. Faustina: Isus mi-a apărut, dezbrăcat de veşmintele Sale, cu tot trupul acoperit de răni, cu ochii înecaţi de sânge şi de lacrimi, cu faţa desfigurată şi acoperită de scuipături. Atunci Domnul mi-a spus:

 

  Isus: Mireasa trebuie să fie asemănătoare Mirelui ei.

 

  Sf. Faustina: Am înţeles aceste cuvinte în profunzime. Aici nu există nici umbră de îndoială. Asemănarea mea cu Isus trebuie să treacă prin suferinţă şi umilinţă.

 

  O, Isuse blând şi smerit cu inima, fă inima mea asemenea cu Inima Ta.

 

Tatăl nostru..., Bucură-te, Marie..., Slavă Tatălui...

 

  Doamne, Isuse Cristoase, răstignit pe cruce,

  Ai milă de noi și de lumea întreagă!

 

Staţiunea a XI-a

Isus este răstignit pe cruce

 

  Ne închinăm ţie, Cristoase şi Te binecuvântăm!

  Căci prin sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

 

  „Iar cei care treceau, rosteau blasfemii împotriva Lui, clătinând din cap şi spunând: „Tu, care dărâmi templul şi-l construieşti în trei zile, salvează-te pe Tine însuţi! Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, coboară de pe cruce!” La fel şi arhiereii îl luau în râs împreună cu cărturarii şi cu bătrânii şi spuneau: „Pe alţii i-a salvat, pe Sine nu se poate salva”. (Mt 27,39-43)

 

  Isus: Ucenica Mea, să ai o mare iubire faţă de cei care te fac să suferi, să le faci bine celor care te urăsc.

 

  Sf. Faustina: O, Isuse al meu, Tu ştii ce eforturi trebuie să facem pentru a avea relaţii simple şi sincere cu cei de care fuge firea noastră, sau cu aceia care, conştient sau nu, ne-au provocat suferinţe – omeneşte vorbind, este cu neputinţă. În aceste momente, mă străduiesc şi mai mult să-L descopăr pe Domnul Isus în persoana respectivă şi pentru acest Isus, eu fac totul pentru acea persoană.

 

  O, Iubire pură, domneşte pe deplin în inima mea şi fă-mă să iubesc cu o iubire supranaturală.

 

Tatăl nostru..., Bucură-te, Marie..., Slavă Tatălui...

 

  Doamne, Isuse Cristoase, răstignit pe cruce,

  Ai milă de noi și de lumea întreagă!

 

Staţiunea a XII-a

Isus moare pe cruce

 

  Ne închinăm ţie, Cristoase şi Te binecuvântăm!

  Căci prin sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

 

  „Era cam pe la ora a şasea şi s-a făcut întuneric pe tot pământul până la ora a noua. Soarele s-a întunecat. (...). Isus a strigat cu glas puternic: „Tată, în mâinile Tale îmi încredinţez sufletul Meu”. Şi spunând acestea, şi-a dat sufletul”. (Lc 23,44-46)

 

  Sf. Faustina: Atunci L-am văzut pe Isus pironit pe cruce. Era atârnat pe cruce de puţin timp, când am văzut o întreagă legiune de suflete răstignită ca şi El. Şi am văzut o a doua legiune de suflete şi o a treia legiune de suflete. A doua legiune nu era ţintuită pe cruce, dar sufletele ţineau cu tărie crucea în mână; a treia legiune nu era nici răstignită, nici nu ţinea cu tărie crucea, ci aceste suflete îşi târau crucea după ele şi erau nemulţumite. Atunci Isus mi-a spus:

 

  Isus: Toate acestea le-am pătimit pentru mântuirea sufletelor. Cercetează, fiica Mea, ce faci tu pentru salvarea lor. Vezi, aceste suflete care Îmi seamănă în suferinţe şi în dispreţuiri, Îmi vor semăna şi în slavă; iar cele care sunt cel mai puţin asemănătoare cu Mine în suferinţe şi dispreţuiri, vor fi tot la fel de puţin asemănătoare cu Mine în slavă.

 

  O, Isuse, Mântuitorul meu, ascunde-mă în adâncul Inimii Tale, ca, întărit de harul Tău să devin asemenea cu Tine în iubirea crucii şi astfel să am parte de bucuria slavei Tale.

 

Tatăl nostru..., Bucură-te, Marie..., Slavă Tatălui...

 

  Doamne, Isuse Cristoase, răstignit pe cruce,

  Ai milă de noi şi de lumea întreagă!

 

Staţiunea a XIII-a

Isus este luat jos de pe cruce

 

  Ne închinăm ţie, Cristoase şi Te binecuvântăm!

  Căci prin sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

 

  „Când centurionul a văzut ceea ce s-a întâmplat L-a preamărit pe Dumnezeu zicând: Cu adevărat, omul acesta era drept! Şi toate mulţimile adunate la acestă privelişte, văzând cele petrecute, se întorceau bătându-şi pieptul. Toţi cunoscuţii săi şi femeile care l-au urmat din Galileea, stăteau deoparte şi priveau la acestea”. (Lc 23,47-49)

 

  Isus: Sufletul îmi este cel mai drag atunci când crede în bunătatea Mea şi se încrede total în Mine; îl copleşesc cu încrederea Mea şi îi dau tot ce cere.

 

  Sf. Faustina: Apelez la milostivirea Ta, Dumnezeule plin de bunăvoinţă, Tu care singur eşti bun. Cu toate că mizeria mea e mare şi greşelile mele multe, mă încred totuşi în milostivirea Ta, căci Tu eşti Dumnezeul milostivirii şi în veac nu s-a auzit, şi nu-şi amintesc nici Cerul nici Pământul, ca un suflet încrezător în milostivirea Ta să fi fost dezamăgit.

 

  O, Isuse milostiv, măreşte în mine zilnic încrederea în milostivirea Ta, ca mereu şi oriunde să dau mărturie depre bunătatea şi iubirea Ta nemărginită.

 

Tatăl nostru..., Bucură-te, Marie..., Slavă Tatălui...

 

  Doamne, Isuse Cristoase, răstignit pe cruce,

  Ai milă de noi şi de lumea întreagă!

 

Staţiunea a XIV-a

Trupul lui Isus este aşezat în mormânt

 

  Ne închinăm ţie, Cristoase şi Te binecuvântăm!

  Căci prin sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

 

  „Ei au luat trupul lui Isus, l-au înfăşurat în giulgiuri și l-au uns cu uleiuri aromatice, după cum este obiceiul de înmormântare la evrei. În locul unde fusese răstignit Isus, era o grădină, iar în grădină era un mormânt nou... Aşadar, pentru că era ziua pregătirii Paştelui Iudeilor, iar mormântul era aproape, l-au pus pe Isus acolo”. (In 19,40-42)

 

  Isus: Încă nu eşti în patrie, mergi deci - întărită de harul Meu şi luptă pentru Împărăţia Mea, în sufletele oamenilor, dar luptă ca un copil regesc şi aminteşte-ţi că zilele surghiunului trec repede şi cu ele şi posibilitatea de a câştiga merite pentru Cer. Aştept de la tine, copila Mea, un foarte mare număr de suflete care să proslăvească milostivirea Mea întreaga veşnicie.

 

  Sf. Faustina: Mă voi strădui să ajut prin rugăciune şi jertfă, fiecare dintre sufletele pe care Tu mi le-ai încredinţat, Isuse, pentru ca harul Tău să poată acţiona în ele. O, Tu, care eşti atât de îndrăgostit de suflete, Isuse al meu, Îţi mulţumesc pentru această mare încredere cu care ai binevoit să încredinţezi aceste suflete ocrotirii mele.

 

  Fă, o, Doamne milostiv, ca niciun suflet pe care mi l-ai încredinţat să nu piară.

 

Tatăl nostru..., Bucură-te, Marie..., Slavă Tatălui...

 

  Doamne, Isuse Cristoase, răstignit pe cruce,

  Ai milă de noi și de lumea întreagă!

 

 

 

 

  Rugăciune de încheiere:

 

  O, Isuse, singura mea nădejde, Îţi mulţumesc pentru această carte pe care ai deschis-o în faţa ochilor sufletului meu. Această carte este pătimirea Ta, pe care ai îndurat-o din iubire pentru mine. Din această carte am învăţat cum să-L iubesc pe Dumnezeu şi sufletele. În această carte sunt cuprinse pentru noi comori nesecate. O, Isuse, cât de puţine suflete Te înţeleg în martiriul Tău de iubire. O, ce mare este focul celei mai pure iubiri care arde în Sfânta Ta Inimă. Fericit este sufletul care a înţeles iubirea Inimii lui Isus.

 

  Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi! (repetați de trei ori).